Language

Project Details

  • Location: Sant Cugat del Vallès.
  • Promotor: Rodalia Residencial, SL
  • Project Author: Palou Arana Arquitectura
  • End Date: 2013
  • Budget: 5.493.755 €

Residential compound al Vollpelleres, Sant Cugat del Vallés

Construction of two isolated multi-family buildings, parkings, storage rooms and communal area with swimming pool. The buildings are composed of ground floor plus four floors above ground and two basement floors. Each one of the buildings has been designed to accommodate 20 homes, all with cross ventilation, guaranteeing a natural light. The basement floors are intended for car parking and storage rooms. There are pedestrian accesses on ground floor, houses and the communal area with garden and swimming pool. The upper floors, are distributed in 4 houses per level.

The covers of the buildings are mostly flat and allow the location of different technical elements such as solar panels and air conditioning machines. Part of the community roof is used to place the clothes lines. As regards of finishings predominates, the structure based on waffle slabs and concrete pillars, the envelope of brick work and aluminum carpentry with horizontal slats shutters and the floors are, in great part, parquet floors made of except in wet areas, where the stoneware predominates.

Scroll to Top